Gitaarbouwersmeeting

vond plaats op 1 april 2023

Materialen, onderdelen, gereedschap, boeken, cursussen, lezingen en een hele reeks toffe zelfbouwprojecten 

Voor en door gitaarbouwers

De gitaarbouwersmeeting is een evenement voor en door gitaarbouwers. Neus rond op de beursvloer, bewonder andermans gitaarprojecten op de expositie en schuif aan bij lezingen of workshops. 

Locatie Aller Erf Veenendaal

Locatie

De Gitaarbouwersmeeting vond op 1 april 2023 plaats in zalencentrum Aller Erf, te vinden aan het Ronde Erf 88 in Veenendaal. De beurs was in de grote zaal. In de overige zalen waren de expositie voor zelfbouwprojecten en de lezingen te vinden. En natuurlijk kon je terecht voor wat lekkers te eten en te drinken. 

Meer informatie over de locatie en bereikbaarheid vind je op de contact-pagina

Expositie

Expositie zelfbouwprojecten

Hier werden de mooiste instrumenten tentoongesteld. Er zitten altijd juweeltjes tussen. Doe inspiratie op of knoop een gesprek aan met een bouwer. 

Gitaaronderdelen

Beurs

Je kan hier alles voor de gitaarbouw vinden. Van toonhout tot elektronica; van lak tot gereedschap. Maar ook complete gitaren en accessoires worden aangeboden.

Lezingen

Lezingen

Ervaren gitaarbouwers delen hun kennis, vertellen over hun leermomenten, geven tips en natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden.

Sprekers

Stijn Kenens
Stijn Kenens
Handgereedschap

Stijn gaf een lezing over het gebruik van handgereedschap en wanneer dit de voorkeur verdient boven het gebruik van machines in de instrumentenbouw.

Nick Oswald
Nick Oswald
Finishen en reliccen

Nick bouwt prachtige gitaren en is expert op het gebied van finishen en, met name, reliccen! Hij kwam ons vertellen over alle ins en outs van het proces.

Eltjo Haselhoff
Eltjo Haselhoff
Gitarologie 2.0

Eltjo bracht op de dag van de meeting zijn boek Gitarologie 2.0 uit. In dit boek zet Eltjo uiteen hoe een gitaar zijn klank produceert en wat je als bouwer kan doen om deze klank te verbeteren.

Onze sponsoren

Mobirise Website Builder
TLC Guitar Goods

Mobirise Website Builder
Gitarologie 2.0

Door Eltjo Haselhoff

Mobirise Website Builder
Gitaarbouwwinkel

 

© Copyright 2023 DGBM. Alle rechten voorbehouden.

 

Made with ‌

WYSIWYG HTML Editor